Frank de Boer krijgt al vragen over ontslag en opstappen na 3 nederlagen op rij
i

AP

Frank de Boer krijgt al vragen over ontslag en opstappen na 3 nederlagen op rij

Martijn Baars • 22:17, 22-07-2020 / Laatste Update: 04:13, 07-01-2024

Of trainer Frank de Boer van Atlanta United denkt aan opstappen na 3 nederlagen op rij in het MLS is Back Tournament? "Ik ben ervan overtuigd dat we het met deze spelers kunnen veranderen.”

Voor de coronastop won Atlanta 2 keer in de Amerikaanse competitie. Sinds de hervatting verloor het team van De Boer 3 keer met 0-1, waardoor het is uitgeschakeld in het MLS-toernooi dat wordt gehouden op Disney World. 

'Vorig seizoen ook laten zien'

Op de persconferentie vroeg een verslaggever aan hem of hij zich drukmaakt over ontslag of opstappen. "Iedereen is teleurgesteld. Ik voorop. Ik kan alleen zeggen dat ik mijn best doe en dat zal blijven toen tot het einde", antwoordde De Boer. "Ik weet dat ik het negatieve gevoel kan omdraaien naar een positief gevoel. Dat hebben we afgelopen seizoen ook laten zien."

Halve finales play-offs

Vorig seizoen kende Atlanta een moeizame start, toen won het pas voor het eerst in het 5e competitieduel. Uiteindelijk behaalde De Boer de halve finales van de play-offs. "Ik ben ervan overtuigd dat we het met deze spelers kunnen veranderen.”

De 3 nederlagen tellen mee voor de reguliere competitie, waarin Atlanta voor de coronastop bovenaan stond na 2 zeges.