Freiburg na seizoen weer terug in de Bundesliga

admin • 23:34, 29-04-2016 / Laatste Update: 13:39, 05-01-2024

SC Freiburg is na een seizoen weer terug in de Bundesliga. De ploeg won vrijdag in de tweede Bundesliga met 2-1 bij SC Paderborn en is nu niet meer in te halen door nummer drie FC Nürnberg. Van de titel is koploper Freiburg nog niet zeker. Met nog twee duels te gaan is de voorsprong op RB Leipzig vijf punten.

Paderborn

In Paderborn duurde het lang voor Freiburg het verschil kon maken. Vlak na rust scoorden Mike Frantz en Nils Petersen kort na elkaar. Moritz Stoppelkamp bracht Paderborn, dat ook vorig jaar uit de Bundesliga degradeerde en nu laatste staat in de tweede Bundesliga, terug in de wedstrijd. Toen Freiburg in de 86e minuut met tien man door moest na een tweede gele kaart voor Pascal Stenzel werd het nog even spannend.

Leipzig speelde met 1-1 gelijk tegen Arminia Bielefeld en gaat een spannende strijd tegemoet met Nürnberg om de tweede plaats, die recht geeft op directe promotie. Leipzig staat vijf punten voor, maar Nürnberg komt zaterdag nog in actie.