Gaat Ten Hag met Huntelaar of Tadic in de spits spelen?
i

BSR Agency

Gaat Ten Hag met Huntelaar of Tadic in de spits spelen?

Robert Hüsken • 15:45, 13-08-2019 / Laatste Update: 16:53, 12-12-2023

Na het 2-2 gelijkspel in Griekenland moet Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena zien af te rekenen met PAOK Saloniki. Wie gaan er spelen?

Een meevaller is dat coach Erik ten Hag vanavond een beroep kan doen op Noussair Mazraoui. De Marokkaanse vleugelverdediger viel afgelopen zaterdag in het competitieduel met FC Emmen uit met een blessure aan zijn bilspier. De trainer gaat ervan uit dat hij vanavond echter weer fit is om te starten.

Tadic in de spits

In dat geval lijkt het aannemelijk dat Ten Hag met dezelfde ploeg begint als in de laatste wedstrijd. En dus met Dusan Tadic in de spits en Kasper Dolberg op de bank. De geroemde Tadic-variant dus, waarmee Ajax afgelopen seizoen zo veel successen had op de Europese velden. ,,We hebben veertien á vijftien basisspelers waar we uit kunnen kiezen’’, stelt Ten Hag.

Huntelaar?

,,En ook in de spits zijn meerdere opties mogelijk. Kasper Dolberg heeft een prima voorbereiding gehad, maar Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar doen het ook buitengewoon goed. Klaas-Jan viel tegen PAOK en FC Emmen superscherp in, en Dusan speelt ook fantastisch op die positie. We kunnen dus wedstrijd tot wedstrijd kijken wat er nodig is.’’