Galatasaray pakt hele belangrijke punten in landstitelstrijd
i

Photo News

Galatasaray pakt hele belangrijke punten in landstitelstrijd

admin • 22:07, 01-04-2018 / Laatste Update: 18:54, 08-01-2024

Het is nog steeds kneiterspannend in de Turkse titelstrijd, maar Galatasaray heeft opnieuw goede zaken gedaan. De ploeg van coach Fatih Terim won deze zondagavond in het eigen stadion met 2-1 van de nummer 5 Trabzonspor.

De Algerijnse vleugelaanvaller Sofiane Feghouli bracht Galatasaray al na 7 minuten op voorsprong in het uitverkochte Türk Telekom Stadium. Bafétimbi Gomis verdubbelde de voorsprong voor Galatasaray na een uur spelen. Het was voor de 32-jarige spits uit Frankrijk zijn 26e doelpunten in 26 wedstrijden, waarmee hij hard op weg is naar de topscorerstitel in de Süper Lig. Vlak voor tijd maakte Juraj Kucka nog de 2-1 namens Trabzonspor, maar daar bleef het bij. Ryan Donk speelde de hele wedstrijd op het middenveld bij Galatasaray.

Landstitel

Galatasaray zette met deze winst weer een hele grote stap naar de 21e landstitel in de clubgeschiedenis en het eerste kampioenschap sinds 2015. Galatasaray heeft nu 57 punten. Istanbul Basaksehir, dat eerder deze zondag ook won met 2-1 van Akhisarspor, staat 2e met 56 punten. Besiktas, de kampioen van de afgelopen 2 seizoenen, staat 3e met 53 punten. Fenerbahçe staat op een 4e plaats met 48 punten, maar komt maandagavond nog in actie op bezoek bij Kayserispor.