CL: Deze Belg wordt dinsdagavond de jongste keeper óóit
i

Getty Images

CL: Deze Belg wordt dinsdagavond de jongste keeper óóit

admin • 18:43, 10-12-2019 / Laatste Update: 17:06, 13-12-2023

Zijn naam is Maarten Vandevoordt, hij is 17 jaar oud. Dinsdagavond wordt hij als doelman van Genk de jongste keeper óóit in de Champions League.

Omdat 1e keeper Dany Vulkovic geblesseerd is en 2e man Gaëtan Coucke niet goed speelt, maakte Vandervoordt dit weekend al zijn competitiedebuut tegen Cercle Brugge (2-1 winst). Genk staat stijf laatste en is al uitgeschakeld in het miljoenenbal. In het laatste groepsduel spelen de Belgen tegen Napoli.

Die andere Belg

Met de basisplek pakt Vandervoordt het record van een andere Belg af. Mile Svilar werd in oktober 2017 de jongste keeper ooit in de Champions League (18 jaar en 1 maand) toen hij mocht keepen tegen Manchester United. Iker Casillas is op dit moment de op één na jongste doelman in de Champions League, de Spanjaard was bij zijn debuut tegen Olympiakos in 1999 18 jaar en 3 maanden oud.

Oud-Ajacied Wesley Sonck is al helemaal weg van Vandevoordt. "Ik denk dat ik op die leeftijd nog geen betere keeper gezien heb", zegt hij in een talkshow op het Belgische Sporza.