Geen straf voor Ajax na rellen in Griekenland, AEK wel zwaar de lul
i

anp

Geen straf voor Ajax na rellen in Griekenland, AEK wel zwaar de lul

admin • 14:43, 22-02-2019 / Laatste Update: 23:52, 07-01-2024

Poe, een gelukje voor Ajax. De Amsterdammers hebben geen straf gekregen voor de rellen in Athene tijdens de CL-groepswedstrijd met AEK. De UEFA heeft de aanklachten tegen de Nederlandse club laten vallen, maar AEK werd wel zwaar bestraft voor het wangedrag van de supporters.

Griekse fans bestookten de aanhangers van Ajax in het uitvak met vuurwerk. Ze gooiden zelfs een molotovcocktail richting de 1200 supporters uit Amsterdam. De mobiele eenheid in het stadion greep nauwelijks in.

Zware straf

AEK moet de komende 2 thuiswedstrijden in Europees verband zonder publiek spelen en een boete van 80.000 euro betalen. Als het in de komende 2 seizoenen nog eens misgaat, dan wordt de Griekse kampioen van 2018 zelfs voor een jaar uitgesloten van Europees voetbal.

Boetes

Ajax kreeg dit seizoen al heel wat boetes, bij elkaar opgeteld zo'n 100.000 euro, vanwege wangedrag van de fans in de duels met Benfica en tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern München. Zo gooiden ze voorwerpen op het veld en gingen ze in Lissabon op de vuist met de politie. Het leverde Ajax een voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder publiek op. Na de rellen in Athene vreesde Ajax dat dit zou worden omgezet in een definitieve straf.

De Amsterdammers kunnen binnenkort weer een boete vanuit Zwitserland tegemoet zien. De UEFA heeft Ajax namelijk opnieuw aangeklaagd, omdat vorige week tijdens het verloren duel met Real Madrid (1-2) vuurwerk werd afgestoken, voorwerpen op het veld werden gegooid en een ongeoorloofd spandoek op de tribune te zien was.