Geen zorgen bij Dumfries over transfer: ‘Je merkt dat het allemaal onzekerder wordt’
i

BSR Agency

Geen zorgen bij Dumfries over transfer: ‘Je merkt dat het allemaal onzekerder wordt’

Martijn Baars • 16:29, 11-05-2020 / Laatste Update: 23:17, 04-01-2024

Denzel Dumfries is deze zomer een transferkandidaat bij PSV en er sluimert ook belangstelling van buitenlandse clubs. Mocht dat door de huidige crisis in de voetballerij op niks uitlopen, dan ligt hij daar niet wakker van.

"Ik ben al hartstikke trots om hier te spelen. Als dat volgend seizoen weer zo zou zijn, verandert daar niks aan", zei de aanvoerder van PSV tijdens een media-bijeenkomst bij de club. "Het is een eer om voor PSV uit te komen."

AC Milan

Momenteel gaat het in de voetballerij over heel andere dingen dan 2 maanden geleden, ziet hij ook. De captain gaat deze week opnieuw in overleg met de spelersgroep over een salariskorting en proeft bereidheid om mee te denken in het maken van een collectief gebaar. Normaal gesproken zou hij deze zomer een transfer hebben gemaakt, gezien de prestaties die hij leverde. Onder meer AC Milan heeft belangstelling, hoewel Dumfries of de leiding van PSV zelf geen clubs noemde. "Je merkt dat het allemaal wat onzekerder wordt in de voetballerij. Ik weet ook niet wat er precies gaat gebeuren. Alles gebeurt met een reden en ik ben er rustig onder.”

'Verschrikkelijk'

Spelen zonder publiek lijkt voorlopig het plan te worden. Dumfries is aan de ene kant blij dat er misschien weer gevoetbald kan worden over een paar maanden, maar is geen liefhebber van spelen zonder publiek. "Als ik eraan denk? Ik vind het eigenlijk verschrikkelijk. Vooral voor de mensen die meeleven en bijvoorbeeld met hun kinderen naar de wedstrijden gaan. Het is zo jammer dat ze dat een tijdje niet kunnen meemaken als het zover komt."