Genee op 'zwarte lijst' Derksen: 'Gun iedere gek zijn gebrek'
i

ANP

Genee op 'zwarte lijst' Derksen: 'Gun iedere gek zijn gebrek'

Bart van der Wijst • 12:07, 29-12-2017 / Laatste Update: 21:51, 12-12-2023

Johan Dersken sloot donderdagavond zijn succesvolle voorstelling Pioniers van de Nederpop af in het Rotterdamse Ahoy. Vele (oud-)collega's van de Voetbal Inside-grappenmaker waren aanwezig, behalve 1 iemand: Wilfred Genee. Daar heeft Derksen een hele simpele verklaring voor.

"Hij staat op mijn zwarte lijst", zegt hij met een knipoog tegenover de Telegraaf. "Hij is iemand die in een Amsterdams café karaokes van André Hazes meeblèrt; ik gun iedere gek zijn gebrek, maar niet in mijn omgeving."

Onverwachte theatersessies

Derksen had helemaal niet verwacht dat hij het zo goed zou doen in het theater. "Ik had geen ambities met mijn voorstelling. Ahoy vind ik zelfs wat megalomaan, ik was al tevreden geweest met een volle schouwburg. Maar net zo goed had ik ook niet de ambitie om op tv te komen en nu zit ik ook al 20 jaar met mijn kop op tv te lullen."

Toch lijkt dat laatste op zijn eind te lopen, al weet ook Derksen nooit wat de toekomst brengt. Hij tekent sowieso niet meer bij voor 3 jaar. "Hooguit als er dan een clausule in zit dat ik eerder weg kan gaan als ik dat wil."