Gerbrands boos op optreden politie na rookbommen bij PSV-Ajax
i

Pro Shots

Gerbrands boos op optreden politie na rookbommen bij PSV-Ajax

Martijn Baars • 16:19, 14-05-2017 / Laatste Update: 15:47, 12-12-2023

PSV-directeur Toon Gerbrands hekelt het optreden van politie en justitie nadat zware rookbommen tijdens PSV-Ajax voor paniek op de tribunes in Eindhoven zorgden. Een verdachte werd daarna aangehouden, maar is inmiddels vrijgelaten. PSV ontving in totaal 200 klachten van mensen die getroffen werden en in angst zaten tijdens PSV-Ajax, op 23 april.

PSV stak volgens Gerbrands honderden mensuren in de zaak en bestudeerde alle beelden in het camera-vak. Daar kon in ieder geval 1 extra naam aan gekoppeld worden, maar politie/justitie heeft volgens PSV nog niets gedaan met de beelden. PSV deelde inmiddels wel 2 levenslange stadionverboden uit. 1 aan degene die al vast heeft gezeten en 1 aan degene die op de beelden is herkend. In theorie is het mogelijk dat de betrokkene daar voor de entree bij PSV-PEC op stuit.

Niks mee gedaan

Gerbrands stelt dat hij afgelopen week te horen heeft gekregen dat de politie nog niet veel heeft gedaan nadat PSV de beelden overdroeg. "Na PSV-Ajax hebben wij binnen een dag of 5 alles wat we bestudeerd en in kaart hadden overgedragen. We hebben daar enorm veel tijd ingestoken. Vervolgens hoorden we niets en hebben we zelf deze week maar contact opgenomen. We kregen als reactie dat er nog weinig of niks is gedaan en dat er naar verwachting in augustus meer duidelijk is. Ik begrijp daar echt helemaal niets van. We hebben 1 naam concreet aangeleverd en alle beelden verzameld en daar honderden uren in gestoken. Vervolgens krijg je zo'n reactie."