Van Ginkel dacht geen seconde dat het mis zou gaan voor PSV in de beker
i

VI Images / Gerrit van Keulen

Van Ginkel dacht geen seconde dat het mis zou gaan voor PSV in de beker

admin • 10:05, 27-10-2017 / Laatste Update: 05:28, 07-01-2024

Ook al ging het allesbehalve makkelijk bij PSV donderdagavond tegen FC Volendam, Marco van Ginkel heeft geen moment paniek gehad. "Niet dat we goed speelden, maar ik had geen moment het gevoel dat het mis zou gaan", zei hij na afloop.

Na 90 minuten voetballen, kwam Van Ginkel in het veld, terwijl hij eigenlijk rust kreeg van zijn coach Philip Cocu. "Ik zou er alleen bij nood inkomen en had eigenlijk wel trek in dat halfuurtje", vertelde Van Ginkel. In de verlenging was het de aanvoerder die met een héérlijke omhaal een voorsprong op het scorebord zette. "Ik kon hem alleen met rechts nemen, na die goede kopbal van Luuk. Misschien was dit wel de manier om het open te breken, want die keeper had heel veel."

Dylan Mertens

Van Ginkel irriteerde zich kapot aan Dylan Mertens van FC Volendam, die uiteindelijk met rood van het veld af werd gestuurd. "Het ging nergens meer over wat hij deed. Ook daarvoor had hij al een paar keer lopen vervelen en ook dat sloeg nergens op." Mertens stond op de kuit van de PSV-aanvoerder, en dat werd gezien door de video-scheidsrechter. Van Ginkel was op zijn beurt weer pislink en reageerde fel op Mertens, maar dat vond de scheidsrechter begrijpelijk.