Goed nieuws voor Ziggo-klanten: 'Fox Sports wordt flink goedkoper'
i

Pro Shots

Goed nieuws voor Ziggo-klanten: 'Fox Sports wordt flink goedkoper'

Martijn Baars • 20:30, 30-06-2017 / Laatste Update: 22:43, 05-01-2024

De kans is groot dat Ziggo-klanten vanaf volgende maand veel minder gaan betalen om op Fox Sports live naar de eredivisie te kijken. Door een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam moet het kabelbedrijf een nieuw contract afsluiten met de sportzender.

Klanten bij Ziggo betalen voor het meest uitgebreide Fox-pakket (eredivisie en buitenlands voetbal) 25 euro per maand. Bij concurrerende kabelaars als KPN is het ongeveer 10 euro per maand minder.

'Goed nieuws voor de klanten'

Zij waren voor het afgelopen seizoen al aan de beurt voor een contractvernieuwing met Fox, via een nieuw model: lagere tarieven voor de klanten, waardoor meer mensen een abonnement nemen. Zo’n verlaging zit er nu ook in voor Ziggo-abonnees, stelt Fox Sports, dat spreekt van ‘goed nieuws voor de klanten van Ziggo’.

'In gesprek met Fox'

,,We bestuderen de uitspraak en zijn intussen in gesprek met Fox Sports’’, zegt een woordvoerder van Ziggo, die duidelijk laat blijken dat het geen optie is om aparte tarieven te gaan hanteren voor voormalige UPC-klanten en voormalige Ziggo-klanten. ,,Dat zijn we niet van plan.’’