Groningse training ondanks uitschakeling besloten

Groningse training ondanks uitschakeling besloten

admin • 17:49, 10-12-2015 / Laatste Update: 00:13, 13-12-2023

FC Groningen wil vanavond tegen SC Braga met een goed gevoel afscheid nemen van de Europa League. Dat de club het duel serieus neemt, bleek uit de (gedeeltelijk) besloten training die Erwin van de Looi had ingelast.

Groningen hield aan de competitiewedstrijd tegen Roda JC een paar lichte blessuregevallen over, zoals Michael de Leeuw (niet fit) en Mimoun Mahi (bovenbeen). De tactische training, die op dinsdag stond gepland, kon daardoor niet goed worden uitgevoerd, verklaarde Van de Looi. ,,En wij vonden het wat overdreven om ons plan voor het oog van allerlei camera's - en met name die van de Portugezen - te ontvouwen."

Dat Groningen van alle 48 Europa League-deelnemers momenteel het slechtst presteert, is een pijnlijke constatering voor de club die zich bij de loting nog kansrijk achtte voor de volgende ronde. Vanavond krijgt Groningen een laatste kans om de teleurstelling van deze Europese campagne voor een deel weg te spoelen. Van de Looi geeft dan ook geen spelers rust voor de wedstrijd tegen Feyenoord. ,,Wij zitten niet in de positie om dat te doen.''