HAHA! PSV-sponsor Energiedirect gebruikt fan met stadionverbod voor reclame
i

Energiedirect

HAHA! PSV-sponsor Energiedirect gebruikt fan met stadionverbod voor reclame

Sjors Tanis • 10:45, 11-11-2018 / Laatste Update: 23:16, 04-01-2024

Een foto van de juichende PSV-fan die een stadionverbod kreeg, blijkt door PSV-sponsor Energiedirect te zijn gebruikt in een reclamecampagne. ‘Laat zien hoe jij PSV aanmoedigt. Win 2 kaarten’ is de tekst bij de foto die de sponsor op 1 november op zijn Facebook-pagina plaatste. 

Een dag eerder verstuurde PSV een brief waarin fan Alwin van Ampting een stadionverbod is opgelegd voor 5 jaar. Hij was op 23 september over een hek geklommen om hangend over de reclameborden te delen in de vreugde van PSV-spelers om het 2e doelpunt in de wedstrijd tegen Ajax.

Energiedirect wist van niks

Energiedirect ‘was niet op de hoogte van het feit dat deze supporter in overtreding was met de stadionregels', laat een woordvoerster zaterdag  weten. De sponsor vindt dat de foto ‘de steun van supporters voor hun club goed samenvat‘. ,,Het enthousiasme en de clubliefde spat er vanaf.”

Na vragen van het Eindhovens Dagblad verwijderde Energiedirect zaterdag de Facebookpost. ,,De actie waar deze foto bij hoorde, kaartjes voor PSV-Vitesse vorige week zaterdag 3 november, is al afgelopen", laat de woordvoerster weten.