Heerenveen doet het na bijzondere eerste helft rustig aan met VVV en wint simpel

Soccrates Images

Martijn Baars • 22:33, 28-09-2019 / Laatste Update: 17:35, 08-01-2024

Heerenveen heeft op bezoek bij VVV-Venlo heel simpel de 3 puntjes in de tas gestopt. De Friezen, die dus helemaal naar Venlo moesten, stonden al heel snel op een 0-2 voorsprong en deden het daarna rustig aan. Het werd 0-3.

Chidera Ejuke was de grote man bij Heerenveen. Hij zorgde in de 8e en 13e minuut voor de 2 goals. VVV had een enorme kans om nog voor rust terug te komen tot 1-2, maar Warner Hahn stopte de penalty van Haji Wright.

Rustig uitspelen

VVV-trainer Robert Maaskant moest natuurlijk wat en voerde na rust een dubbele wissel uit om aanvallender te kunnen spelen. Dat resulteerde in bijzonder weinig gevaar, waardoor Heerenveen het potje makkelijk uit kon spelen. Via Jens Odgaard werd het in de 87e minuut nog 0-3.