Huub Stevens gelooft in Ajax: 'PAOK-fans werken in het voordeel'
i

Pro Shots

Huub Stevens gelooft in Ajax: 'PAOK-fans werken in het voordeel'

Martijn Baars • 09:13, 02-08-2016 / Laatste Update: 23:17, 05-01-2024

Als iemand ervaring heeft met PAOK, dan is het Huub Stevens wel. De Nederlandse trainer stond in het seizoen 2013-2014 aan het roer bij de Griekse club. De Limburger gelooft in de kansen van Ajax in de return van de voorronde van de Champions League. Wel waarschuwt Stevens voor de fanatieke aanhang.

"De sfeer is daar echt gigantisch", zegt Stevens in gesprek met De Telegraaf. "De mensen leven voor hun club en zetten het hele stadion op zijn kop met Bengaals vuur en vuurwerk. Ik kan me een derby tegen Iraklis herinneren, waarbij het ongelofelijk was hoe het publiek tekeer ging. Zoals het bij PAOK Saloniki was, heb ik het nergens anders meegemaakt."

Uitdoelpunt

Ajax liet in de heenwedstrijd (1-1) zien beter te kunnen voetballen dan de Grieken. "De fans hebben invloed op een wedstrijd, maar Ajax moet gewoon rustig blijven en het voetbal spelen dat ze in zich hebben. Dan moet het geen probleem zijn. De uitgangspositie is natuurlijk wel lastig door het uitdoelpunt, maar Ajax heeft laten zien meer kwaliteit te hebben en is bovendien weer een week verder in de seizoensvoorbereiding. Dat kan zomaar 10 procent schelen.”

Fan-voordeel

Volgens Stevens kan Ajax de entourage in het stadion juist voor zich gebruiken: "PAOK heeft fans die de ploeg opzwepen en naar voren toe schreeuwen. Dat kan in het voordeel zijn van Ajax, want dan komt er ruimte om te voetballen en op dat vlak heeft Ajax meer kwaliteit.”