Iraanse regering censureert deel WK-loting op staatstelevisie
i

Getty Images

Iraanse regering censureert deel WK-loting op staatstelevisie

Trevor Wagener • 09:46, 02-12-2017 / Laatste Update: 20:54, 05-01-2024

Voetballiefhebbers in Iran hebben sommige gedeeltes van de WKloting in Rusland niet eens gezien! De Iraanse staatstelevisie censureerde namelijk het 1e gedeelte van de show in het Kremlin van Moskou.

De kleding van zangeres Alsou en de Russische sportjournaliste Maria Komandnaja, die samen met Gary Lineker de loting presenteerde, waren volgens de Iraniërs te bloot en sexy om op televisie te tonen.

Strenge kledingmannetjes

De Iraanse staatstelevisie heeft morele bewakers in dienst die scherp in de gaten houden of de islamitische kledingvoorschriften worden nageleefd. Ze onderbreken programma's waarvan ze vinden dat een vrouw ongepaste kleding draagt.

Nepperij

Ieder live-programma wordt daarom met een vertraging van 30 seconden uitgezonden. De Russische zangeres Alsou had een dikke rol in het 1e deel van de show. Ze wisselde daarbij, achter de coulissen, een paar keer van outfit. In Iran kregen de tv-kijkers daar niets van mee. Ze zagen daarna wel hoe hun nationale ploeg door mannelijke voetbalprominenten in groep B werd ingedeeld bij Portugal, Spanje en Marokko.