Dit is hoeveel miljoenen Overmars en Van der Sar na het topjaar van Ajax verdienen
i

ANP

Dit is hoeveel miljoenen Overmars en Van der Sar na het topjaar van Ajax verdienen

admin • 10:11, 01-10-2019 / Laatste Update: 00:42, 05-01-2024

Het uiterst succesvolle seizoen van Ajax in 2018/2019 heeft Marc Overmars en Edwin van der Sar geen windeieren gelegd. De directeur voetbalzaken en de algemeen directeur schrijven ieder een miljoenenbedrag bij op hun rekening.

Het was vorig seizoen een ongekend jaar voor Ajax. De Amsterdamse ploeg won niet alleen de 34e landstitel en de KNVB-beker, maar bereikte ook nog eens de halve finales van de Champions League. Het stond zelfs op de drempel van de finale, maar in die open wond gaan we geen extra zout strooien.

Salarissen Overmars en Van der Sar

Het heeft er in elk geval voor gezorgd dat zowel Marc Overmars als Edwin van der Sar een flink bedrag aan salaris en bonussen op hun rekening mogen bijschreven. Inclusief bonussen kreeg Overmars een jaarsalaris van 2,3 miljoen euro. Van der Sar komt er wat dat betreft karig vanaf. De oud-keeper krijgt 'slechts' 1,2 miljoen euro.

Constructies en prestatiebonussen

Het basisinkomen van het Ajax-duo ligt op 413.000 en 370.000 euro. Door de uitzonderlijke prestaties van de 'klas van 2019' mag het tweetal echter flink wat bonussen innen. Edwin van der Sar kreeg als algemeen directeur een extraatje van 750.000 euro.

Marc Overmars kreeg zelfs bijna 2 miljoen euro, al komt dat bij hem voor een bijzondere financiële constructie. Deels komt zijn bonus door 'het budget spelersbeleid en transferzaken' en het halen van meerdere doelstellingen. Dat levert hem 600.000 euro op. De rest van zijn enorme bonus bestaat uit zijn contractverlenging van 5 jaar. Daar is een retentiebonus in genomen (voor als iemand na een jaar nog steeds blijft) van 250.000 per jaar. Die heeft Marc 'Netto' voor alle jaren direct opgenomen, met als kanttekening dat hij, per jaar dat hij korter bij Ajax blijft, 250.000 euro aan de club moet terugbetalen.

Jaarcijfers Ajax

Het gaat Ajax dit jaar sowieso financieel bijzonder voor de wind. Door de successen in onder meer de Champions League steeg zowel de winst als de omzet gigantisch! Je leest hier alle ins en outs over het financiële plaatje bij de rijkste club van Nederland.