Jasper Cillessen en Valencia herstellen zich van pingel en boeken krappe overwinning
i

Getty Images

Jasper Cillessen en Valencia herstellen zich van pingel en boeken krappe overwinning

Trevor Wagener • 16:03, 02-11-2019 / Laatste Update: 01:57, 05-01-2024

Valencia heeft een zeer nodige overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Espanyol. De ploeg van Jasper Cillessen, die de gehele wedstrijd onder de lat stond, won met 1-2.

Espanyol pakte nog geen enkel punt in het eigen stadion en dus was Valencia het aan zijn stand verplicht om de 3 punten mee terug naar huis te nemen. Dat lukte ook, al was het wel een behoorlijke opgave.

Pingel-potje

Na een doelpuntloze 1e helft mocht Marc Roca aanleggen voor een strafschop na een domme handsbal van Geoffrey Kondogbia. Roca stuurde Cillessen de verkeerde hoek in en zette Espanyol zodoende op een 1-0 voorsprong. 

Cillessen, die afgelopen week nogal wat kritiek kreeg in Spaanse media op het feit dat hij te weinig punten zou pakken voor zijn ploeg, zag vervolgens hoe zijn ploeggenoten de stand nog om wisten te buigen. Na een duw in de rug van Rodrigo mocht Dani Parejo eveneens aanleggen voor een strafschop en die schoot hij overtuigend binnen. 

Alsnog winst

Het werd vervolgens nog mooier voor Valencia. Een voorzet van Rodrigo werd heel knap binnen gekopt door Maximiliano Gómez, die daarmee de eindstand op 1-2 bepaalde. Valencia stijgt daardoor naar de 8ste plek, Espanyol blijft hangen op de 19e plaats. Alleen CD Leganés heeft nog minder punten dan Espanyol.