Jong Oranje in de problemen: mogelijk nóg 3 spelers mogen niet mee naar Wit-Rusland
i

Getty Images

Jong Oranje in de problemen: mogelijk nóg 3 spelers mogen niet mee naar Wit-Rusland

Martijn Baars • 13:47, 31-08-2020 / Laatste Update: 22:24, 04-01-2024

Na Werder Bremen heeft ook Hertha BSC moeite met het afstaan van spelers aan Jong Oranje voor de interland komende vrijdag in en tegen Wit-Rusland. Interim-bondscoach Marcel Groninger heeft 3 spelers van de Berlijnse club opgeroepen: Javairô Dilrosun, Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan. 

De directie van Hertha BSC voelt daar echter weinig voor, meldt het Duitse voetbalblad Kicker. Als het drietal bij terugkeer uit Wit-Rusland, dat als risicogebied is aangemerkt wat betreft het coronavirus, eerst 5 dagen in quarantaine moet, zal de Duitse clubleiding het trio niet afstaan aan Jong Oranje. Hertha speelt op 11 september al een bekerwedstrijd tegen Eintracht Braunschweig.

In quarantaine? Dan niet mee

Vooralsnog mogen Dilrosun, Zeefuik en Redan zich van hun club maandag nog wel gewoon melden in Zeist. Als echter duidelijk is, dat de quarantainemaatregel inderdaad in Duitsland op het trio van toepassing is, weigert Hertha mee te werken. Volgens manager Michael Preetz zullen de 3 spelers dan naar Berlijn worden teruggeroepen.

Tahith Chong en Justin Bijlow

Werder Bremen liet eerder weten Tahith Chong, gehuurd van Manchester United, niet af te staan aan Jong Oranje. Feyenoord wil de opgeroepen doelman Justin Bijlow ook liever niet vrijgeven. Normaal gesproken zijn clubs verplicht hun spelers af te staan aan de nationale ploegen. Vanwege de huidige problematiek met het coronavirus heeft de FIFA besloten dat de clubs hun spelers thuis mogen houden als ze anders minimaal 5 dagen in quarantaine zouden moeten gaan.