Kashia niet bang voor de kritiek tijdens interlandweek met Georgië
i

ANP Pro Shots

Kashia niet bang voor de kritiek tijdens interlandweek met Georgië

admin • 11:50, 27-10-2017 / Laatste Update: 12:34, 12-12-2023

Guram Kashia ligt onder vuur in Georgië, nu hij in de eredivisie met een regenboogband heeft gespeeld. De aanvoerder van Vitesse trekt zich niks aan van de kritiek uit de homofobe hoek van zijn vaderland.

Hij stapt met volle borst de interlandweek in. Over 2 weken staan er 2 interlands op het programma voor Georgië. Een oefenwedstrijd tegen Cyprus, en eentje tegen Wit-Rusland. Er staat dus niks op het spel, maar wel voor de 30-jarige Kashia. Door de actie met de regenboogband, voor acceptatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, wordt er in Georgië gevraagd om de Vitessenaar uit het nationale team te zetten.

Druk

"Maar ik ben gewoon beschikbaar", zegt Kashia. "De definitieve selectie wordt nog bekend gemaakt, maar ik ga ervan uit als altijd bij de groep te zitten. Ik heb de steun van de bond en zelfs van de president van het land. Ik zwicht niet voor de druk." In Georgië wordt er zeker druk op de voetballer gelegd. "Ik hoor en lees berichten. Er zal dus best wat op me afkomen. Dat is dan maar zo."

Achter het initiatief

Kashia speelde tegen Heracles met de regenboogband. Het idee was een initiatief van de Centrale Spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation, dat alle aanvoerders met een regenboogband zouden spelen. Kashia staat ondanks alle kritiek die hij over zich heen kreeg nog steeds achter het initiatief: "Wie kan er vrijheid nu niet steunen? Wie is er nu tegen geweld? Als ik word opgeroepen, ben ik er voor Georgië."