Klopp geen fan van winterse Afrika Cup: 'Rampzalig'
i

AP

Klopp geen fan van winterse Afrika Cup: 'Rampzalig'

admin • 21:23, 17-01-2020 / Laatste Update: 05:03, 08-01-2024

Jürgen Klopp heeft zich uitgelaten over de verplaatsing van de Afrika Cup 2021 van de zomer naar de winter. De trainer van Liverpool is er alles behalve tevreden over.

"Voor ons is dat rampzalig. We hebben er totaal geen invloed op als club. Voor onze spelers is het evenmin goed. Ze krijgen amper rust", aldus de Duitse oefenmeester. In 2021 dreigt zijn Liverpool aanvallers Sadio Mané (Senegal), Mohamed Salah (Egypte) en middenvelder Naby Keïta (Guinee) voor langere tijd te moeten missen door deelname aan de Afrika Cup in Kameroen.

Abnormaal

"Hoe kan het zijn dat een club die het salaris betaalt van de betreffende spelers helemaal niets te zeggen heeft?”, vraagt Klopp zich af. "Als we een speler thuishouden wordt hij geschorst. Zelfs als een speler geblesseerd is, moet hij alsnog naar Afrika voor een medische controle. De clubs zijn machteloos.”

Vervroeging

Eerder deze week besloot Kameroen de 2-jaarlijkse Afrika Cup te vervroegen om het regenseizoen te vermijden en een ‘botsing’ met het uitgebreide WK voor clubs in China in de zomer van 2021 voorkomen.