KNVB gaat maandag op zoek naar nieuwe datum gestaakte wedstrijd
i

Pim Ras Fotografie

KNVB gaat maandag op zoek naar nieuwe datum gestaakte wedstrijd

admin • 19:23, 04-11-2018 / Laatste Update: 22:11, 08-01-2024

Maandag wordt er duidelijk wanneer de gestaakte wedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo ingehaald wordt. De KNVB gaat maandag in gesprek met de clubs en de gemeente Rotterdam om een nieuwe datum voor de eredivisie-pot te vinden.

De wedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo werd zondag in de Kuip al na amper 1 minuut spelen stilgelegd, omdat de lichtmasten in De Kuip ermee ophielden. Omdat het probleem niet snel te verhelpen bleek, besloot scheidsrechter Bas Nijhuis na ruim een half uur wachten de wedstrijd te staken.

Europees voetbal

''Maandagochtend volgt zo snel mogelijk overleg tussen KNVB en de directies van beide clubs’', meldt een woordvoerder van de KNVB. ''We willen de wedstrijd natuurlijk zo snel mogelijk inhalen.’' Toch lijkt het er niet op dat de wedstrijd deze week nog ingehaald wordt: er staat een week voor Europees voetbal op het programma.

Internationale regels

''We zijn gebonden aan restricties vanuit de internationale bonden. Op de tijdstippen van Europese wedstrijden mag niet gevoetbald worden. We moeten ook rekening houden met supporters die weer massaal naar het stadion moeten kunnen komen.’’