Van der Leegte belandt in Amerikaanse cel met agressieve, homoseksuele celgenoot
i

Pro Shots

Van der Leegte belandt in Amerikaanse cel met agressieve, homoseksuele celgenoot

Martijn Baars • 11:23, 24-01-2018 / Laatste Update: 17:45, 07-01-2024

Tommie van der Leegte beleefde wel een heel gek avontuur toen hij op reis wilde naar Amerika. Door problemen met zijn paspoort en eerdere vakanties in Irak, zat hij in een Amerikaanse cel in plaats van op het strand.

Wil jij het belangrijkste VOETBAL-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70.

Van der Leegte, die in het verleden bij PSV, NAC en RKC voetbalde, ging naar Miami om tot rust te komen. "Ik was helemaal vergeten dat je een visum moest hebben of een ESTA-formulier. Dat is natuurlijk al niet slim om een reis naar Amerika mee te beginnen", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Ellende

En daar begon de ellende. Bij aankomst in Orlando werd hij door de douane op het matje geroepen. "Ik wist niet dat mijn zoontje van 2 een pagina uit mijn paspoort heeft gescheurd. Daardoor werden ze helemaal gek daar. Ik denk dat ik door een man of 15 ben verhoord. 10 keer gefouilleerd. Ik moest op een gegeven moment mijn handen in de lucht steken en zweren dat ik de waarheid sprak."

7 uur verhoor, daarna gevangenis

Na 7 uur verhoor heeft de Amerikaanse douane wel door dat het verhaal van Van der Leegte wel klopt. Maar toen werd hij richting gevangenis gedirigeerd. "Ik ben eigenlijk de grootste schijterd van heel Nederland en dan zit je daar waar ie niet thuishoort. Ik wist bij god niet wat er ging gebeuren. Ik denk dat ik 14 uur geen oog dicht heb gedaan."

Homoseksuele celgenoot

De Brabander wordt vervolgens in een cel gezet. Daar komt hij bij een Amerikaanse crimineel te zitten en die celgenoot lijkt wel heel erg geïnteresseerd in Tommie. "Die wou even een gesprekje met me aangaan en dat ging op een manier dat ik dacht: 'Oei, dat is niet goed.' Die liet wel blijken dat hij me wel zag zitten."

40 uur niet gegeten of geslapen

Uiteindelijk na al die uren wordt Van der Leegte uit de gevangenis gehaald en op het vliegtuig terug naar Nederland gezet. "Ik denk dat ik 40 uur niet heb gegeten en geslapen."