Leicester-middenvelder durft te dromen over EK winst met Wales
i

kos

Leicester-middenvelder durft te dromen over EK winst met Wales

Brian Vesseur • 18:10, 26-05-2016 / Laatste Update: 12:43, 08-01-2024

Met Leicester City heeft Andy King het al geweldig gedaan. De middenvelder werd kampioen in Engeland. Nu wil de middenvelder meer: het EK winnen in Frankrijk met zijn land Wales.

,,Met Gareth Bale hebben we de beste speler van het toernooi in ons midden, dus waarom zouden we niet voor de winst kunnen gaan?", stelt de 27-jarige middenvelder. ,,Bale heeft veel ervaring op het allerhoogste niveau en beschikt over de kwaliteiten om een moeilijke wedstrijd toch in ons voordeel te kunnen beslissen."

,,Niemand hield het in de zomer voor mogelijk dat Leicester de titel zou pakken, dus waarom zouden we ook nu niet mogen dromen?", aldus King, die 32 interlands voor Wales op de teller heeft staan. ,,We zijn niet nerveus en willen gewoon fit aan de start van het toernooi verschijnen. Dan is alles mogelijk."

Wales eindigde als tweede in kwalificatiegroep B voor het EK, achter België. In Frankrijk nemen de Britten het in groep B op tegen Engeland, Rusland en Slowakije.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="wales" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu gratis mee met de EK Pool" url="http://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]