Matavz nu echt 4 duels geschorst, Miazga krijgt boete voor ballenknijpen
i

Jasper Ruhe/Pro Shots

Matavz nu echt 4 duels geschorst, Miazga krijgt boete voor ballenknijpen

Martijn Baars • 11:22, 07-02-2018 / Laatste Update: 02:02, 06-01-2024

Tim Matavz is voor 4 wedstrijden geschorst na het uitdelen van een elleboogstoot aan Denzel Dumfries. De straf werd in hoger beroep uitgesproken, waardoor deze nu definitief is. De straf is conform de eis van de aanklager van de KNVB.

Daarnaast moet hij van Vitesse een boete betalen. Ook ploeggenoot Matt Miazga moet dokken voor het bij de ballen grijpen van Dumfries. Vitesse is het nog steeds niet eens met de straf voor Matavz.

'Straf niet in verhouding'

"Wij vonden én vinden de straf die Tim opgelegd heeft gekregen niet in verhouding. Dat wil niet zeggen dat wij het voorval goedkeuren, integendeel, zo bewijst de opgelegde boete. De straf strookt echter allerminst met schorsingen die opgelegd zijn na soortgelijke incidenten. Dat was de belangrijkste reden om tegen het schikkingsvoorstel in beroep te gaan; een rechtlijnige strafmaat", zegt technisch directeur Marc van Hintum op de website van de club.

Matavz mist door de schorsing de duels met ADO Den Haag, Feyenoord, Excelsior en VVV-Venlo. Thuis tegen Ajax is hij er weer bij.