Memphis Depay: 'Ik sta niet boven het team, moet laten zien dat ik in de basis hoor'
i

ANP

Memphis Depay: 'Ik sta niet boven het team, moet laten zien dat ik in de basis hoor'

Martijn Baars • 23:22, 15-11-2020 / Laatste Update: 06:31, 07-01-2024

Memphis Depay stond na afloop van de wedstrijd tegen Bosnië (3-1 zege) met een glimlach de pers te woord. Voorafgaand aan het duel in de Nations League ging het met name over zijn rol als linksbuiten, en dat was Memphis niet ontgaan.

"Ik had verwacht dat de 1e vraag over het leven als linksbuiten zou gaan,” grapte Memphis voor de camera van de NOS. Dat was echter niet zo, alhoewel hij even later alsnog zijn vertoonde spel mocht analyseren. "Het is wel zo dat ik soms wat meer meters naar achteren moet maken. Maar in balbezit probeer ik gewoon aan de bal te komen. Het maakt me niet uit waar, of dat nou tussen de linies of op links is. Mijn voorkeur is voorin, maar als ik het zoals vandaag kan invullen, dan is dat lekker.”

'Ik sta niet boven het team'

Memphis, die de 3-0 voor zijn rekening nam, vervolgde: "Ik sta niet boven het team, moet laten zien dat ik in de basis hoor. Dat dwing ik af, en dus wil ik ook belangrijk zijn. Ik heb enorm veel genoten van spelers als Arjen Robben en Robin van Persie. Ook heb ik samen met Rafael van der Vaart gespeeld. Dat heeft mij geïnspireerd.” 

'Naar Italië kijken'

Het Nederlands elftal boekte zondag de 1e zege onder leiding van bondscoach Frank de Boer. "We hadden zo'n overwinning nodig. De laatste paar wedstrijden behaalden we niet de resultaten, dan moet je kalm blijven. En dat hebben we gedaan. Nu gaan we naar Italië kijken.”