Memphis Depay is terug, en hoe: 4 goals en 4 assists in oefenwedstrijd van Lyon
i

AFP

Memphis Depay is terug, en hoe: 4 goals en 4 assists in oefenwedstrijd van Lyon

Martijn Baars • 14:43, 02-07-2020 / Laatste Update: 18:30, 13-12-2023

Memphis Depay heeft na lang blessureleed en revalidaties een geslaagde rentree gemaakt bij Olympique Lyon. In de 1e oefenwedstrijd van zijn club na de Franse coronastop liet de international van Oranje zich meteen gelden.

In het ongelijke duel met de bescheiden Zwitserse ploeg Port Valais in Evian-les-Bains (12-0) was de oud-spits van PSV goed voor 4 treffers en 4 assists.

Eerste goal

Depay opende al snel de score uit een strafschop. Daarna tekende hij ook voor de 4e treffer. Bij 2 andere goals in de 1e helft verzorgde Depay de assist. Ook na de rust (7-0) maakte Depay indruk. Hij bracht zelf 8-0 en 11-0 op zijn naam en gaf de assist bij de 9e treffer en de 12e treffer van zijn ploeg.

Zware knieblessure

Depay liep op 15 december in de competitiewedstrijd tegen Stade Rennes een zware knieblessure op. Hij moest een operatie ondergaan en stortte zich daarna vol op zijn revalidatie. Hij wilde op tijd fit zijn voor het EK dat eigenlijk deze zomer zou worden gehouden. De Europese eindronde is als gevolg van de coronacrisis echter een jaar verplaatst.

Champions League

Voor Depay valt er deze zomer met Lyon echter nog wel wat te winnen. De Franse competitie is als gevolg van de coronacrisis beëindigd, maar Olympique zit nog wel in de Champions League. De ploeg van trainer Rudi Garcia won eind februari het 1e duel met Juventus in de 8e finales met 1-0. De return is begin augustus waarna de Final 8 in Lissabon begint.

Bekerfinale

Voordat Lyon in de Champions League weer in actie komt, speelt de ploeg van Depay en Kenny Tete in de finale van de Franse League Cup op 31 juli tegen Paris Saint-Germain.