Messi redt armoedig Barcelona tegen Málaga

admin • 19:10, 23-01-2016 / Laatste Update: 02:35, 08-01-2024

FC Barcelona heeft zaterdag met grote moeite de winst gepakt bij Málaga. De Spaanse kampioen werd in stadion La Rosaleda ver teruggedrongen door de thuisclub, maar won toch dankzij Lionel Messi. De Argentijnse superster volleerde kort na rust op prachtige wijze een voorzet van Adriano achter doelman Idriss Kaméni: 1-2.

Barcelona nam in Andalusië al in de tweede minuut de leiding via Munir El Haddadi. De vervanger van de geblesseerde Neymar tikte op de lijn een voorzet van Luis Suárez binnen. Na die vliegende start werd Barcelona bij vlagen weg gespeeld door Málaga, dat in hoog tempo de Catalaanse sterren afjoeg. De ploeg van trainer Luis Enrique mocht zich gelukkig prijzen dat Málaga slechts één van de vele kansen benutte, via Juanpi. Messi bezorgde zijn ploeg in de tweede helft de benauwde overwinning en daarmee de koppositie in de Primera División.