Mourinho in juni trainer op Old Trafford
i

EPA

Mourinho in juni trainer op Old Trafford

admin • 13:11, 21-04-2016 / Laatste Update: 11:42, 15-01-2024

José Mourinho wordt al maanden lang door de Britse pers in verband gebracht met Manchester United, waar hij volgens geruchten Louis van Gaal in de zomer opvolgt. In juni komt hij alvast sfeer proeven op Old Trafford, het stadion van de 'Mancunians'. De Portugees heeft dan de leiding over een Engels sterrenteam, dat het in een benefietwedstrijd voor Unicef opneemt tegen een wereldelftal. Mourinho werd eind vorig jaar ontslagen bij Chelsea, de Londense club die hij vorig seizoen nog leidde naar de

De 53-jarige Portugees wordt op Old Trafford biijgestaan door de Britse popzanger Robbie Williams. Het wereldelftal met daarin onder anderen de wereldberoemde tv-kok Gordon Ramsay staat onder leiding van Claudio Ranieri, de succestrainer van Leicester City.

Benefietwedstrijd

De toptrainer won de benefietwedstrijd op Old Trafford twee jaar geleden als coach van het mondiale team. Mourinho liet van zich spreken door bij een kansrijke uitbraak van Engeland het veld op te rennen en een tegenstander onderuit te halen. Het kwam hem op een klaterend applaus te staan van het publiek, dat dubbel lag van het lachen. 'Ik wil de eerste trainer worden die deze wedstrijd met beide ploegen wint', zei Mourinho donderdag.