Moussa Dembélé stopt paar maandjes voor het EK als international
i

EPA

Moussa Dembélé stopt paar maandjes voor het EK als international

Brian Vesseur • 21:03, 08-03-2020 / Laatste Update: 14:21, 07-01-2024

Moussa Dembélé hangt zijn interlandkicksen aan de wilgen. Na 82 interlands voor het Belgisch elftal vindt de 32-jarige middenvelder het mooi geweest. "Ja, ook als (Roberto, red.) Martínez me voor het EK nog belt."

Tegenwoordig speelt Dembélé in China voor Guangzhou R&F.

Tijd voor de volgende generatie

Met Dembélé houdt dus opnieuw een speler van de ‘Gouden Generatie’ het voor bekeken bij de Rode Duivels. Eerder nam ook Marouane Fellaini afscheid, al twijfelt die nog over een rentree. Dembélé en Fellaini waren er allebei al bij op de Olympische Spelen van 2008 in Peking, waar de Belgen maar net naast een medaille grepen. 

In het shirt van de Rode Duivels debuteerde Dembélé, toen nog speler van Willem II, in mei 2006 tegen Slowakije. Zijn eerste interlandgoal volgde later dat jaar, in een 3-0 zege tegen Azerbeidzjan. Dembélé begon zijn loopbaan nog als aanvaller, maar werd bij AZ onder Louis van Gaal al regelmatig gebruikt als middenvelder. In Londen werd de linksbenige dribbelaar op die positie publiekslieveling bij Fulham en Tottenham Hotspur. 

Strijd op het middenveld

Op het drukbezette middenveld van de Rode Duivels was Dembélé de voorbije jaren geen vaste waarde meer. Zowel bij Marc Wilmots als bij Roberto Martínez was Axel Witsel de eerste keuze al controlerende middenvelder. En voor de posities rond Witsel waren de opties legio: Marouane Fellaini, Radja Nainggolan, Kevin de Bruyne en Youri Tielemans.