Nantes wint verrassend van Lyon, waar Depay voor 'straf' op de bank moet beginnen

REUTERS

admin • 00:55, 13-04-2019 / Laatste Update: 20:52, 08-01-2024

Ai! Olympique Lyon heeft in de strijd om een ticket voor de Champions League dure punten gemorst. Op bezoek bij degradatiekandidaat Nantes gingen Memphis en co. met 2-1 onderuit. Daardoor verzuimde Lyon het gat met de nummers 1 en 2 (PSG en Lille) te verkleinen.

Memphis begon op de bank bij Lyon, volgens de Franse tv-zender Canal+ doordat hij gestraft werd na een incident op de training eerder deze week. Depay zou, naar verluidt, op de vuist zijn gegaan met linksback Ferland Mendy. Toch mocht hij snel z'n voetbalkleren aantrekken: al in de 34ste minuut viel hij in voor Lucas Tousart. Kenny Tete speelde wel de hele wedstrijd mee.

Ex-NEC-aanvaller Anthony Limbombe werd de matchwinnaar door in de slotfase een vrije trap te benutten. Eerder had Kalifa Coulibaly Nantes al na 11 minuten op voorsprong gezet, alvorens Martin Terrier vlak voor rust een gelijke stand op het scorebord zette.