NEC-trainer Hyballa: 'Niet mijn beste trainingskamp ooit'
i

Pro Shots

NEC-trainer Hyballa: 'Niet mijn beste trainingskamp ooit'

Martijn Baars • 20:47, 08-01-2017 / Laatste Update: 20:52, 12-12-2023

De selectie van NEC heeft zondagmiddag het trainingskamp in Marbella afgesloten met een training. Maandagochtend vliegt de Nijmeegse ploeg terug naar Eindhoven. "Dit is niet het beste trainingskamp dat ik ooit heb gehad”, zei trainer Peter Hyballa.

"9 jongens hebben griep gehad. Het is balen dat we Ali Messaoud (nieuwkomer, red.) niet in actie hebben gezien tijdens de oefenwedstrijden.”

'Niet mislukt'

Maar de coach wilde niet reppen van een mislukt trainingskamp. "Nee, want je ziet toch ook veel positieve dingen. Zo is ons positiespel veel beter dan in augustus. In kwaliteit worden we beter, maar in kwantiteit was het niet zo goed. Het goede is ook dat er hard is getraind. We hebben genoeg power in het lichaam.”

Dramatisch

Hyballa wil niet wanhopen met het oog op de herstart van de competitie. "In de zomervoorbereiding hadden we het meest dramatische oefenprogramma van mijn hele leven. Maar na 3 wedstrijden hadden we 5 punten in de competitie.”

Nieuwkomers

Messaoud bleef in beide oefenduels aan de Costa del Sol aan de kant. Jordan Larsson, de andere nieuweling, speelde een helft tegen Sparta. Het duo moest zichtbaar wennen aan de hoge trainingsintensiteit bij hun nieuwe club. Hyballa heeft goede hoop dat hij de 2 mee kan nemen naar de herstart van de competitie, op zondag 15 januari bij Willem II.

'Geen risico'

Als de 2 nog niet klaar zijn voor 90 minuten, kunnen ze wellicht wel invallen. "Met Ali was het zaterdag fifty-fifty of hij zou spelen tegen PEC. Ik ben een moedige man, maar wilde geen risico nemen”, aldus Hyballa. "Larsson was behoorlijk ziek. Hij is een instinctvoetballer. Als hij komende week wat opknapt, kun je hem altijd inbrengen.”

[poules_game teasertext="" team="nec" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]