Neymar voor de rechter wegens fraude en corruptie
i

Pro Shots

Neymar voor de rechter wegens fraude en corruptie

admin • 22:10, 07-06-2016 / Laatste Update: 22:08, 12-12-2023

Het Openbaar Ministerie in Spanje gaat de Braziliaanse topvoetballer Neymar vervolgen. De 24-jarige aanvaller wordt beschuldigd van fraude en corruptie bij zijn miljoenentransfer van Santos naar Barcelona in 2013.

Met Neymar zijn ook zijn vader en tevens manager Neymar Da Silva Santos en de ex-voorzitters Sandro Rossell (Barcelona) en Odilio Rodrigues (Santos) voor het gerechtshof gedaagd. De moeder van Neymar is eveneens aangeklaagd omdat zij als aandeelhouder van het familiebedrijf ook financieel voordeel zou hebben gehad bij de frauduleuze transfer.

Miljoenen misgelopen

Barcelona betaalde voor Neymar volgens de officiële berichten een bedrag van 57,1 miljoen euro. Een Braziliaanse investeringsgroep, die 40 procent bezat van de sportrechten van de getalenteerde voetballer, claimt dat de ware afkoopsom 83 miljoen euro bedroeg. Daardoor zou deze firma enkele miljoenen aan inkomsten zijn misgelopen, die onder meer naar Neymar en zijn familie gevloeid zouden zijn.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="wales" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]