Nigel de Jong veroorzaakt penalty en verliest bij debuut voor Mainz

EPA

Trevor Wagener • 18:36, 13-01-2018 / Laatste Update: 13:27, 07-01-2024

Het debuut van Nigel de Jong bij 1. FSV Mainz leek na 31 minuten heel mooi te gaan worden. Toch bleef De Jongs kersverse werkgever met lege handen achter op bezoek bij Hannover 96. Ondanks een 0-2 voorsprong verloor Mainz met 3-2.

De Jong, die tussen 2006 en 2009 actief was bij Hamburger SV, stond voor zijn rentree in de Bundesliga. De rentree van de 33-jarige Nederlander kende een vliegende start. Yoshinori Muto en Alexander Hack brachten Mainz binnen het half uur op rozen in de HDI-Arena in Hannover. De Jong, die deze winter zijn contract bij Galatasaray verscheurd zag worden, begon sterk aan de wedstrijd.

Nigel being Nigel

Desondanks wist Hannover 96 de wedstrijd te kantelen, met De Jong in een negatieve hoofdrol bij de gelijkmaker. De Nederlander veroorzaakte een penalty waarna c zijn 2e van de wedstrijd kon maken. Die 2-2 was ook de ruststand waarna in de 2e helft niet De Jong, maar opnieuw Füllkrug alle aandacht voor zichzelf opeiste. Met zijn 3e van de wedstrijd bezorgde hij Hannover 96 de 3-2 overwinning.

Efkes wissele jonge!

Na 78 minuten was het welletjes voor De Jong en werd hij gewisseld, waarna zijn ploeg de achterstand niet meer wist om te buigen. Daarmee vergoot Hannover 96 het gat met Mainz tot 9 punten. Hannover staat op een verdienstelijke 10de plaats, Mainz staat als 15de net boven de degradatiestreep.