Nipte zege houdt Atlético in titelrace

Nipte zege houdt Atlético in titelrace

admin • 22:43, 23-04-2016 / Laatste Update: 04:39, 08-01-2024

Atlético Madrid heeft zaterdag de koppositie in de Primera División weer overgenomen van stadgenoot Real. De rood-witten waren in eigen huis te sterk voor Málaga: 1-0. Ángel Correa maakte na ruim een uur de enige treffer.

Atlético oogde vooral in de eerste helft niet al te scherp. Málaga kon daardoor goed bijblijven en ging met 0-0 de rust in. In de tweede helft moest de thuisclub verder zonder trainer Diego Simeone langs de lijn. De Argentijn had bij een uitbraak van Málaga aan het einde van de eerste helft een tweede bal in het veld gegooid en daar was de scheidsrechter niet van gediend.

Na de treffer van Correa gaf Málaga de moed niet op, maar behoudens een enkel afstandsschot waarop Jan Oblak handelend moest optreden, bleef Atlético makkelijk overeind.

Spannende titelrace

De strijd om de titel in Spanje blijft daardoor uitermate spannend. In de stand staat Atlético nu weer een punt voor op Real Madrid. FC Barcelona kan later op zaterdag met een zege op Sporting Gijon weer op gelijke hoogte komen met Atlético.