Noord-Ierland doet goede zaken en zet druk op Nederland in EK-kwalificatie

REUTERS

admin • 22:12, 08-06-2019 / Laatste Update: 11:52, 07-01-2024

In de poule van Nederland voor de EK-kwalificatie heeft Noord-Ierland een 2-1-zege geboekt in en tegen Estland. De concurrent van Oranje gaat door die overwinning aan kop in Groep C, al werden de Esten niet makkelijk aan de kant geschoven.

Dankzij Konstantin Vassiljev ging Estland met een voorsprong aan de thee. Dat ene doelpuntje leek lang genoeg voor de overwinning, maar er was een late ontsnapping nodig om de Noord-Ieren toch nog de zege te gunnen.

Invaller Josh Magennis raakte in de 77e minuut de bal heel lichtjes aan na een schot van Conor Washington en 3 minuten later schoot diezelfde Magennis de eindstand op het scorebord. Een belangrijke overwinning voor Noord-Ierland! Zaterdagavond speelt Duitsland in dezelfde poule tegen Wit-Rusland.

Finland doet goede zaken

Ook in Groep J werd er gevoetbald. Daar streden underdogs Finland en Bosnie-Herzegovina tegen elkaar. Dat duel werd een prooi voor de thuisploeg, die er dankzij 2 goals van Teemu Pukki met de 3 punten vandoor ging: 2-0.

Rusland is op dreef

In Groep I, de poule van België, werd er flink op los gescoord. Rusland had het een tijdje lastig tegen San Marino, maar tussen de 25ste en 41ste minuut vielen er maar liefst 4 goals. Na de pauze scoorden de Russen er ook weer gretig op los waardoor er uiteindelijk een 9-0-eindstand op het bord stond.