Ontbijtshake: Afrika Cup, Australian Open en Tour Down Under
i

ANP

Ontbijtshake: Afrika Cup, Australian Open en Tour Down Under

admin • 07:01, 17-01-2017 / Laatste Update: 14:00, 07-01-2024

Goedemorgen! Na de maandag weer overleefd te hebben, gaan we eens kijken wat ons allemaal te wachten staat. En dat is eigenlijk niet zo heel veel. Natuurlijk is er voetbal op de Afrika Cup, wordt er getennist in Australië en wordt de eerste wielerwedstrijd van het seizoen gereden: de Tour Down Under. Maar daar blijft het dan wel bij.

Afrika Cup

De Afrika Cup is echt begonnen, maar een aantal landen hadden liever een betere start gehad. Een daarvan is Marokko, dat wordt beschouwd als een van de outsiders voor de titel. Tegen Congo wilde het echter niet en ging de ploeg van bondscoach Hervé Renard onderuit. Dinsdagavond mogen Ghana en Oeganda het eerst laten zien, waarna Mali het opneemt tegen meervoudig winnaar Egypte.

Australian Open

De eerste ronde van de Autralian Open heeft al genoeg spektakel opgeleverd, maar het hoogtepunt was toch wel voor Stan Wawrinka. De Zwitserse tennisser smashte de bal vol in de noten van Martin Klizan. In de vroege ochtend komen Serena Williams, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Milos Raonic, Caroline Wozniacki en onze landgenoot Robin Haase in actie. Dat is genieten, alleen is het wel erg vroeg door het tijdsverschil.

Tour Down Under

De wielerronde door Australië gaat dinsdag van start. De ronde bestaat pas sinds 1999, maar sinds 2008 verschijnen de grote namen aan de start. Een keert werd de ronde door een Nederlander gewonnen: Tom-Jelte Slagter pakte vier jaar geleden de winst. Slagter start dit jaar ook weer, net zoals Wilco Kelderman en Robert Gesink. De favorieten voor de eindzege zijn echter Simon Gerrans, Richie Porte, Rohan Dennis en Esteban Chaves, maar misschien kunnen de Nederlanders verrassen!

VERDER VANDAAG:

Voetbal

AFRIKA CUP

• Ghana - Oeganda (17.00 uur)

• Mali - Egypt (20.00 uur)

Tennis

AUSTRALIAN OPEN

In de voorbije nacht is de tweede dag van van het eerste Grand Slam-toernooi van 2017 gespeeld. Wat heeft Robin Haase gedaan? Hij speelde in de afgelopen nacht. De rest van de ochtend wordt de eerste ronde afgerond.

Wielrennen

TOUR DOWN UNDER

Het wielerjaar 2017 is vandaag officieel begonnen met de Tour Down Under.

• Rit 2: Stirling - Paracombe over 148.5 km

Schaken

TATA STEEL CHESS TOURNAMENT

• Vierde ronde, 14.00 uur: Dorpshuis De Moriaan, Wijk aan Zee.