Ontbijtshake: Ajax en Feyenoord mogen aan de bak in de Europa League
i

Pro Shots

Ontbijtshake: Ajax en Feyenoord mogen aan de bak in de Europa League

admin • 09:24, 15-09-2016 / Laatste Update: 21:22, 12-12-2023

Wat was het woensdagavond een heerlijke avond in de Champions League. Leicester City kende een geweldig debuut door in België overtuigend met 0-3 te winnen van Club Brugge. Verder waren Dortmund en Manchester City on-fire en kroop Real Madrid door het oog van de naald.

Maar het was een avond zonder Nederlandse clubs. Die komen vanavond namelijk in actie in de Europa League. Voor Feyenoord staat 'de wedstrijd van het jaar' op het programma. In een halfvolle (of halflege, hoe je het wil noemen) De Kuip nemen de mannen van Giovanni van Bronckhorst het op tegen het sterrenensemble van José Mourinho. Iets waar Mourinho zelf niet echt blij mee is. Hij vindt het onterecht dat de spelers worden gestraft voor iets wat de fans hebben gedaan.

De verwachting is dat Manchester United niet met de sterkste opstelling zal aantreden in Rotterdam. Onder meer Wayne Rooney, Luke Shaw en Antonio Valencia blijven thuis. Verder wil Mourinho wel een zo goed mogelijk resultaat neerzetten. ,,Ik kan de jonge gasten natuurlijk een kans geven tegen Feyenoord. Maar daarmee zou ik de verkeerde boodschap afgeven.''

AZ heeft goede hoop

Op datzelfde tijdstip trapt AZ thuis af tegen Dundalk, de kampioen van Ierland. Trainer John van den Brom liet gisteren weten over een complete selectie te beschikken. ,,Iedereen is fit", zei hij in een persconferentie.

De trainer heeft goede hoop om tweede te worden in de poule. Ze zitten naast Dundalk in de groep met Maccabi Tel Aviv en Zenit Sint-Petersburg. De coach ziet de Russen als topfavoriet.

Ajax op zoek naar zege op Griekse bodem

Dan door naar Ajax, want zij nemen het donderdagavond in Griekenland op tegen Panathinaikos. De verwachting is dat Ajax met het zelfde elftal zal beginnen als afgelopen zondag tegen Vitesse (1-0 winst). Op zoek naar vastigheden hield de ploeg van Peter Bosz de laatste 2 wedstrijden de nul. Dat zorgt voor vertrouwen. ,,Maar het is nog steeds te wisselvallig. Het moet beter", aldus Bosz.

Laten we hopen dat Ajax net als eerder dit jaar op een goede dag kan rekenen in Giekenland. Eerder dit seizoen wisten de Amsterdammers in de voorronde van de Champions League op gelukkige wijze met 1-2 te winnen bij PAOK Saloniki.