Ook zonder al de strafschoppen zou PSV bovenaan staan
i

Pro Shots

Ook zonder al de strafschoppen zou PSV bovenaan staan

Bart van der Wijst • 16:58, 09-04-2018 / Laatste Update: 21:54, 12-12-2023

PSV stevent af op het 24ste kampioenschap in de historie van de club. Veel fans van andere clubs kunnen dat niet hebben, dus zijn ze op zoek naar excuses. Eén daarvan is het aantal strafschoppen dat PSV kreeg, 10 om precies te zijn. Maar is dat wel terecht?

Nee, luidt het antwoord. Ook zonder al de strafschoppen die gegeven werden in de Eredivisie zou PSV nog bovenaan staan. Dat berekende Bart Frouws, van Opta Sports. Zonder strafschoppen zou de stand er zo uitzien.

Voor de liefhebbers: de stand in de Eredivisie zonder strafschoppen pic.twitter.com/vjIsiuS0ZH

— Bart Frouws (@bartf) 9 april 2018

Meeste voor, maar ook tegen

Vorige week kwam al naar buiten dat PSV de meeste strafschoppen kreeg in de Eredivisie. Destijds waren het er 9. Met de pingel die het afgelopen week kreeg, staat het aantal inmiddels op 10. Maar de Eindhovenaren kregen er ook 8 tegen, dus echt klagen mag de rest niet. Zeker niet nu Frouws heeft uitgevogeld dat de Eindhovenaren ook zónder strafschoppen bovenaan zouden staan.

Zo ziet de huidige stand er in de Eredivisie uit.

Speelronde 30 zit erop: PSV kan volgende week kampioen worden tegen Ajax en FC Twente moet vrezen voor degradatie #eredivisie #stand #uitslagen #topscorers #assists

Een bericht gedeeld door Sportnieuws.nl (@sportnieuws_) op