'Positief geteste' Davy Klaassen paar uur voor FC Midtjylland-Ajax gespot op Deens vliegveld
i

BSR Agency

'Positief geteste' Davy Klaassen paar uur voor FC Midtjylland-Ajax gespot op Deens vliegveld

Martijn Baars • 20:15, 03-11-2020 / Laatste Update: 15:59, 07-01-2024

De voorbereiding van Ajax voor het duel met FC Midtjylland is de afgelopen dagen compleet in de soep gelopen. Maandag testten een aantal spelers positief op het coronavirus en konden onder meer Tadic, Gravenberch, Onana, Labyad, Klaassen en Stekelenburg niet mee. Een aantal van die namen werd dinsdagochtend alsnog ingevlogen omdat de nieuwe tests aangaven dat die spelers toch geen corona hadden.

Maar voor Klaassen en Stekelenburg leek het allemaal te laat te komen. Zij konden dinsdagochtend nog niet met Tadic, Onana en Gravenberch naar Denemarken reizen en leken zo het Champions League-duel te moeten missen. Maar een paar uur vóór het begin van de wedstrijd, die op deze zenders live te zien is, werd volgens De Telegraaf Klaassen samen met Stekelenburg alsnóg op het vliegveld in Denemarken gespot.

Mogen ze meedoen?

Zij kunnen dus pas laat aansluiten bij de selectie. Het is überhaupt nog maar de vraag of al die 'positief' geteste spelers groen licht krijgen van de UEFA om mee te doen. Maar Ajax heeft ze er nu in ieder geval bij, mochten ze mee mogen doen. Het definitieve antwoord horen we pas op het moment dat Ajax de opstelling bekendmaakt.

Goed nieuws voor de Ajax-fans: Klaassen en Stekelenburg zijn er ook 'gewoon' bij en kunnen eventueel meedoen tegen FC Midtjylland!