Promes scoort in chaoswedstrijd, mist pingel en verliest

EPA

Bart van der Wijst • 23:44, 08-08-2018 / Laatste Update: 21:39, 05-01-2024

Quincy Promes zal met gemengde gevoelens terugkijken op de 1ste wedstrijd van zijn ploeg Spartak Moskou in de 3de voorronde van de Champions League.

Bij het Griekse PAOK maakte de Nederlandse aanvaller een doelpunt maar miste hij ook een strafschop, de uitgelezen kans op de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde in 3-2 voor PAOK.

Sterk begin Spartak

De Russische club begon goed aan de wedstrijd. Na doelpunten van de Bulgaar Ivelin Popov en Promes was het al binnen 17 minuten 0-2. PAOK gaf niet op en nog voor rust stond het met 3-2 voor, dankzij de Serviër Aleksandar Prijovic (strafschop) en de Grieken Dimitrios Limnios en Dimitrios Pelkas.

Na een doelpuntrijke 1ste helft vielen er geen treffers meer. Promes, 28-voudig international, kreeg in de 70ste minuut dé mogelijkheid om daar verandering in te brengen via een penalty. De aanvoerder raakte echter de lat.

De return in Rusland is volgende week dinsdag.