PSV neemt met speciaal tenue afscheid van shirtsponsor

PSV neemt met speciaal tenue afscheid van shirtsponsor

admin • 09:38, 05-04-2016 / Laatste Update: 11:26, 05-01-2024

PSV speelt dit seizoen voor het laatst met de naamgever, en hoofdsponsor, van de club op het shirt. Vanaf volgend jaar verdwijnt Philips namelijk van de voorkant van het tricot van de Eindhovense club. Als sponsor blijft de electronicagigant wel nog gewoon betalen, want in de komende 10 jaar kan PSV nog rekenen op 22,5 miljoen euro. Toch staan ze in Eindhoven even stil bij het 'verdwijnen' van Philips en is er een speciaal shirt in het leven geroepen om dat te benadrukken.

De club speelt de laatste twee wedstrijden van het seizoen in een speciaal shirt, bijna een kopie van het eerste gesponsorde tricot uit het seizoen 1982-1983. Een project dat het einde van een succesvol tijdperk markeert. Met name dankzij de sponsoring van Philips groeide Eindhoven definitief uit tot een van de twee belangrijkste voetbalbolwerken in Nederland.

Nog geen nieuwe sponsor

Toch valt de introductie van het PSV-shirt van dinsdag niet los te zien van het vertrek van het bedrijf als hoofdsponsor. De club is volop bezig met het strikken van een nieuwe geldschieter, maar heeft de benodigde handtekeningen nog niet binnen.

[poules_game team="psv" pool="sportnieuws-wekelijks/eredivisie-2015-16"]