PSV-pechvogel Hendrix vol vuur: 'Feyenoord en Ajax zijn nog niet van ons af'
i

Pro Shots

PSV-pechvogel Hendrix vol vuur: 'Feyenoord en Ajax zijn nog niet van ons af'

Martijn Baars • 10:28, 10-01-2017 / Laatste Update: 08:21, 07-01-2024

Jorrit Hendrix begon het seizoen bij PSV vol vertrouwen. De middenvelder was hard op weg om vaste waarde te zijn voor Phillip Cocu. Maar zijn plotselinge knieblessure gooide roet in het eten. Niet alleen van Hendrix zelf, maar in dat van heel PSV. Zonder de Limburger draaide PSV een stuk minder. Na de winterstop hoopt Hendrix er weer te staan. "Ik heb altijd vertrouwen in mezelf. Ik denk dat ik hard nodig ben", zegt hij tegen De Telegraaf.

Concurrentie

En dan zul je altijd zien: op het moment dat Hendrix weer fit is, haalt PSV in Marco van Ginkel nóg een middenvelder. Naast Andrés Guardado, Bart Ramselaar, Siem de Jong, Davy Pröpper, Oleksandr Zinchenko en Hendrix middenvelder nummer 7 die in aanmerking komt voor de basiself. "Het is extra zuur om geblesseerd te zijn, als het niet goed gaat met de ploeg. Je ziet het team ploeteren en je kunt er zelf geen directe invloed op hebben.”

Titelstrijd

Maar met sterke concurrentie kan PSV misschien nog wel mee gaan doen in de strijd om de titel. De achterstand op koploper Feyenoord is nog 8 punten. "Ons doel is om te zorgen dat Feyenoord en Ajax nog niet van ons af zijn. Ik heb daar vertrouwen in. We trainen superhard en halen een hoog niveau. We hebben nog een hele achterstand goed te maken, dus we moeten flink aan de bak met zijn allen.”

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]