PSV stopt met zeuren over verplaatsing Ajax-PEC en sleept KNVB niet voor de rechter
i

Soccrates Images

PSV stopt met zeuren over verplaatsing Ajax-PEC en sleept KNVB niet voor de rechter

Martijn Baars • 11:10, 22-02-2019 / Laatste Update: 21:47, 07-01-2024

PSV gaat niet naar de rechtbank om nog wat te doen aan de plotselinge verplaatsing van Ajax - PEC Zwolle van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden.

De KNVB wil dat Ajax uitgerust aan de aftrap staat van het Champions League-duel bij Real Madrid. Bij winst van de Amsterdammers in het Santiago Bernabeu kan Nederland plek 11 weer overnemen van Oostenrijk. Dat zou betekenen dat de landskampioen van volgend seizoen direct de Champions League-groepsfase in mag.

Competitievervalsing?

Heel Nederland viel over de beslissing van de KNVB om Ajax uit een speelweekend te halen om de club zo meer rust te gunnen. PSV noemde het competitievervalsing, maar daarvan lijkt geen sprake. Alleen PEC Zwolle lijkt recht van spreken te hebben, want de club speelt door de verplaatsing ineens 3 duels in 7 dagen.

AZ-uit

Ajax moet nu voor de lastige uitwedstrijd bij AZ doordeweeks eerst nog thuis tegen PEC spelen. Voor het vervolg van de titelstrijd lijkt de verplaatsing voor Ajax eerder ongunstig dan gunstig.

Woede PSV-baas Gerbrands

De woede van PSV-voorzitter Toon Gerbrands wordt in het ED als volgt verklaard: 'PSV wil dat de KNVB betrouwbaar is en zich houdt aan afspraken die in eerdere overleggen tot ongeschreven of geschreven regels hebben geleid. Die regels worden nu midden in de competitie versoepeld en opgerekt en dat is Gerbrands in het verkeerde keelgat geschoten.'