PSV wint na rode kaart Seuntjens ruim van VVV (video's)
i

Pro Shots

PSV wint na rode kaart Seuntjens ruim van VVV (video's)

admin • 22:38, 17-03-2018 / Laatste Update: 03:20, 06-01-2024

PSV is na zaterdagavond weer een stapje dichter bij de landstitel. De Eindhovenaren misten in eigen huis kans op kans, maar wonnen uiteindelijk toch ruim van VVV-Venlo: 3-0. De ploeg van Cocu dankte Ralf Seuntjens, die na een uur spelen z'n 2e geel kreeg.

Dat VVV voor een puntje kwam, werd direct duidelijk. De Venlonaren leunden vanaf de 1e seconde achterover en zelfs de aanvallers stonden bijna de hele tijd op de eigen helft.

Stroef

PSV kon daar zoals wel vaker dit seizoen moeilijk mee omgaan. De roodwitten speelden wat stroef en vaak ontbrak het aan de laatste pass. Bovendien speelde VVV-goalie Lars Unnerstall weer een dijk van een wedstrijd. Hij hield de boel potdicht. In de 11e minuut was er zoals beloofd een mooie actie voor held Lennart Thy.

🎆 | "Heel Eindhoven staat stil bij Lennart Thy."#psvvvvhttps://t.co/CGBQ3wx35e pic.twitter.com/tACrAmm0FT

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 17 maart 2018

Tik, Tok...

De Eindhovenaren domineerden de hele wedstrijd, maar omdat het na een uur spelen nog steeds 0-0 stond en VVV vrij gemakkelijk overeind bleef, ging je langzaam maar zeker in een stuntje geloven. Unnerstall redde een aantal keer prachtig op schoten van Bergwijn, Hendrix en Lozano en leek zich tot held van de avond te keepen.

Seuntjens oliedom

Maar Ralf Seuntjens had andere plannen. De spits was de enige VVV'er die geel op zak had, maar uitgerekend hij trok Jorrit Hendrix aan z'n shirtje waardoor hij z'n 2e gele kaart en dus rood pakte. Dom, dom, dom.

🔴 | Ralf Seuntjens krijgt zijn tweede gele kaart. VVV-Venlo met tien man verder tegen elf van PSV.#psvvvv https://t.co/olR8csaoaJ pic.twitter.com/rkBBd5525y

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 17 maart 2018

Goals!

Na 67 minuten kwam dan eindelijk die lang verwachte goal. Captain Marco van Ginkel werkte een hoekschop van Hirving Lozano, die was teruggekeerd na een schorsing, tegen de touwen en bevrijdde de fans van alle stress.

⚽️ | Marco van Ginkel kopt PSV op een 1-0 voorsprong tegen tien man van VVV-Venlo. Het is zijn elfde doelpunt van het seizoen.#psvvvvhttps://t.co/CGBQ3wx35e pic.twitter.com/mpyFhkiGsk

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 17 maart 2018

Een klein kwartiertje later stonden de 2-0 van Lozano (na mooie actie Bergwijn) en de 3-0 van wederom van Ginkel (penalty) op het scorebord. Uiteindelijk dus toch nog een vrij ruime overwinning voor PSV, dat de titel nu écht kan ruiken.

⚽️ | Nu gaat het hard in Eindhoven. Marco van Ginkel maakt vanaf de stip zijn tweede van de avond: 3-0.#psvvvvhttps://t.co/CGBQ3wx35e pic.twitter.com/kqgFg8h3KP

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 17 maart 2018