RKC snijdt flink in de selectie en neemt afscheid van een heleboel spelers
i

BSR Agency

RKC snijdt flink in de selectie en neemt afscheid van een heleboel spelers

Martijn Baars • 18:31, 12-05-2020 / Laatste Update: 18:46, 04-01-2024

RKC heeft besloten flinke aanpassingen in de selectie te doen om de coronacrisis te kunnen overleven. De nummer laatst van het afgelopen Eredivisie-seizoen mag weliswaar in de Eredivisie blijven, maar kan dat alleen doen als er flink in het spelersmateriaal wordt gesneden.

De club maakt op de website de plannen bekend. Zo wordt het huurcontract van Hannes Delcroix, Tijjani Reijnders, Clint Leemans, Dylan Vente, Stanley Elbers, Emil Hansson en Stefan Velkov niet verlengd. Daarnaast neemt de club afscheid van Ingo van Weert, Fabian Sporkslede, Kees Heemskerk en Henrico Drost, van wie het contract afliep.

Hele 2e elftal weg

Ook sneuvelt het hele 2e elftal van RKC. Er komen een viertal spelers over naar het 1e elftal, de rest mag allemaal op zoek naar andere clubs. De contracten van Hans Mulder, Paul Quasten en Mike Grim worden wel verlengd, als het aan de club ligt.

'Noodzakelijk'

'Vanaf het seizoen 2020/2021 zal RKC Waalwijk gaan werken met 1 selectie. Enerzijds zorgt dit voor een kostenbesparing, welke noodzakelijk is in deze periode, anderzijds zal deze selectie nog meer gericht zijn op kwaliteit in plaats van kwantiteit', legt de club uit op de website.