Rood in Camp Nou is dieptepunt carrière Fernando Torres
i

epa

Rood in Camp Nou is dieptepunt carrière Fernando Torres

admin • 16:32, 12-04-2016 / Laatste Update: 13:50, 12-12-2023

Fernando Torres schaamde zich rot toen hij in Camp Nou met rood van het veld werd gestuurd. ,,Dat was het ergste moment uit mijn carrière'', zei de spits van Atlético Madrid op het Spaanse radiostation Cadena Ser. Torres begon uitstekend in de kwartfinale van de Champions League, want hij had Atlético in de 25ste minuut op voorsprong gezet tegen FC Barcelona, maar tien minuten en twee gele kaarten later zat hij in de kleedkamer.

Totaal onterecht, zo vindt 'El Niño' nog steeds. Hij baalt vooral van de tweede gele kaart die hij kreeg van scheidsrechter Felix Brych, voor een overtreding op Sergio Busquets. ,,Dat was geen kaart waard. Ik gleed uit, het was geen schop of een late tackle. Ik voelde een mix van machteloosheid en frustratie. Mijn drang om er 2-0 van te maken, eindigde in een zware klap voor het team. Ik weet zeker dat we met elf spelers hadden gewonnen. De dagen erna waren heel zwaar, ik wilde alleen zijn. Het kostte me twee dagen om hier overheen te komen.''

Kostbaar uitdoelpunt

De 32-jarige spits moet woensdag vanaf de tribune in Estadio Vicente Calderón toekijken bij de return, waarin zijn ploeg minimaal één doelpunt moet maken. Barcelona kreeg de tien Madrilenen vorige week namelijk met 2-1 op de knieën dankzij twee treffers van Luis Suárez, maar het uitdoelpunt van de geschorste Torres kan heel kostbaar zijn. Als Atlético met 1-0 wint, gaat de ploeg door naar de halve finales.