Scheidsrechtersbaas KNVB: de VAR heeft De Graafschap genaaid
i

VI Images

Scheidsrechtersbaas KNVB: de VAR heeft De Graafschap genaaid

Robert Hüsken • 13:19, 18-02-2019 / Laatste Update: 17:38, 05-01-2024

De Graafschap is zondag in de slotfase van het thuisduel met FC Utrecht (0-1 nederlaag) een zuivere strafschop onthouden. De videoscheidsrechter heeft gefaald. Dat stelt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond na het bestuderen van de beelden tegenover dagblad De Gelderlander.

Fabian Serrarens van De Graafschap werd in de slotfase - bij een 0-1 achterstand - in het strafschopgebied met twee handen vastgehouden door FC Utrecht-verdediger Timo Letschert. Scheidsrechter Kevin Blom wuifde het voorval weg. Dat ook de VAR niet ingreep, snapte niemand.

Allard Lindhout heeft gefaald

Volgens Van Egmond ligt de fout vooral bij videoscheidsrechter Allard Lindhout. ,,De scheidsrechter keek tegen de voorzijde van Serrarens aan en kon dus niet waarnemen wat er aan de rugzijde gebeurde", zegt de scheidsrechtersbaas tegen De Gelderlander. ,,De VAR had moeten ingrijpen.”

Weer gezeik met de VAR

Van Egmond baalt dat de rol van de videoscheidsrechter opnieuw voer voor discussie is. ,,Dat willen we niet. Maar het werk van de VAR blijft een kwestie van interpretatie. Er zal altijd discussie blijven. In dit geval was het duidelijk: er had een strafschop gegeven moeten worden.”

Bekijk hier de beelden van Fox Sports.