Dit schrijven de Franse kranten over Lille - Ajax
i

Orange Pictures

Dit schrijven de Franse kranten over Lille - Ajax

Martijn Baars • 10:59, 28-11-2019 / Laatste Update: 02:33, 08-01-2024

De Franse kranten bleven donderdagochtend redelijk mild voor Lille, dat woensdagavond met 2-0 klop kreeg van Ajax. Een rondje langs de media in Noord-Frankrijk levert het beeld op van berusting.

"Lille kreeg de 'wet van Ajax' te verwerken en is daardoor helemaal uitgeschakeld in Europa", schrijft Voix du Nord. Zij wijzen ook naar de aanvallers van Lille, die een handvol 100 procent kansen misten. "Lille bleef worstelen met de problemen die al het hele seizoen aan de voeten van de ploeg kleven. Ze waren niet effectief en dat is onvergeeflijk op dit niveau."

"Wie dacht dat het mooie Champions League-jaar van vorig seizoen een samenloop van omstandigheden en geluk was, ziet nu dat het meer is dan dat", schrijft France Football. "Met deze duidelijke overwinning laat Ajax zien bij de beste Europese ploegen te horen. Het is een nieuw bewijs van de kwaliteit van de ploeg en vooral van de trainer." Een speciaal compliment was er voor Ziyech: "Alles wat hij probeerde lukte. Hij was indrukwekkend en laat de ploegen die doorgaan in de Champions League op hun grondvesten schudden."

l'Equipe begint zijn verhaal over dat het tegen Ajax allemaal wat te snel ging voor Lille. "Zoals zo vaak deze groepsfase bleek Lille niet scherp. In de wedstrijd in Amsterdam miste Ikoné opgelegde kansen, dit keer steeg Bamba boven zichzelf uit in het missen van grote kansen." Diezelfde Bamba krijgt de wind van voren. "Vorig jaar maakte hij nog heel veel doelpunten. Dit jaar heeft hij de grootste moeite. Zijn gemiste penalty tegen Saint-Etienne en de gemiste kansen tegen Ajax zullen weinig goeds doen voor zijn zelfvertrouwen."

"Zonder genade verspilde Ajax geen enkele tijd om Lille af te maken", schrijft Le Figaro. "Ziyech, ook al van ongelooflijke waarde in de heenwedstrijd, passeerde Lille al na anderhalve minuut. Maar toch was de uitslag geflatteerd. Lille worstelde aanvallend met levensgrote kansen en verzuimde om te scoren. Ajax had die efficiëntieproblemen niet en verdubbelde zonder echt kracht te zetten na een uur de score."