🎥 | Slecht draaiend Everton boekt broodnodige zege op West Ham United

Trevor Wagener • 17:30, 19-10-2019 / Laatste Update: 20:58, 04-01-2024

Everton heeft eindelijk weer eens een competitiewedstrijd in de Premier League gewonnen. Na 4 nederlagen op rij leverde het thuisduel met West Ham United wél een 3-punter op: 2-0.

De 1e treffer viel na iets meer dan een kwartier en kwam van de voet van Bernard. Hij leek zich vast te lopen, maar vanuit een bijna onmogelijke hoek werkte hij de bal na een mooie actie alsnog in het West Ham-doel. Dat was lange tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

VARretjes

Dat wil zeggen: het enige géldige doelpunt van de wedstrijd. Zo troffen namelijk ook Richarlison en Yerry Mina doel namens de thuisploeg, maar beide goals werden afgekeurd. Met name de rake kopbal van laatstgenoemde (uit een corner) werd om onduidelijke redenen geannuleerd.

Theo Walcott raakte nog de bal en Alex Iwobi verprutste een grote kans, maar die missers kwamen Everton niet duur te staan. Sterker nog: in blessuretijd gebeurde het mooiste van het duel. Gylfi Sigurdsson tekende voor de eindstand. De IJslandse invaller kapte zich buiten de 16 knap vrij en ramde de 2-0 schitterend in de bovenhoek.

Weg omhoog

De thuiszege betekende voor Everton een welkome opsteker. The Toffees stonden tot zaterdagmiddag op 7 punten uit 8 duels en zaten daardoor in de degradatiezone. Nu is de ploeg een paar plekken gestegen, terwijl het goed presterende West Ham even de aansluiting met de subtop lijkt te verliezen.